deadwoodleather.se – Allt du vill veta om kläder

Tillverka dina kläder

Har du bestämt dig för att börja tillverka egna kläder? Kanske starta ett klädmärke? Då måste du lista ut hur dessa kläder ska tillverkas, samt var någonstans.

Var ska jag tillverka kläderna?

Du kan välja mellan två olika sätt att tillverka kläderna på. Antingen kan du sy upp alla kläder själv eller leta efter en fabrik som kan producera dem. Det är inte många kläddesigners som väljer att sitta och sy alla kläder själv i vardagsrummet. Det tar väldigt lång tid och kan vara jobbigt med tanke på hur många plagg som ska tillverkas. Vad du kan göra är att sy ett exempel av plaggen, och rita designen, för att sedan producera fler med hjälp av en fabrik. Detta är dessutom det allra vanligaste alternativet. Men det svåra kan vara att välja vilken fabrik du vill ska producera dina kläder. Det bästa är att du besöker de själv för att se hur de arbetar och får prata med personen som har ansvaret över de som kommer sy dina kläder.

Hur ska kläderna tillverkas?

När du besöker fabriker är det viktigt du tar en titt på fabriksarbetarnas anställningsvillkor samt hur kvaliteten ser ut som fabriken erbjuder. Skulle fabriken erbjuda arbetarna dåliga förhållanden och endast producera billigare kläder kommer du förlora på detta i längden. Det visar då dina kunder att du egentligen inte bryr dig om varken arbetarna, kläderna eller kunderna. Välj därför inte den första fabriken du besöker, utan besök ett flertal innan du gör ditt beslut om vilken som är bäst. Skulle ingen kännas okej, vänta då och se ifall det finns andra fabriker tillgängliga.