deadwoodleather.se – Allt du vill veta om kläder

Sidenmaterial

Då och då dyker det upp en klädesstil som innehåller en hel del av sidenmaterialet. Men vad är siden? Det är ett typ av material som tillverkats av trådar som har blivit spunnet till en kokong av en silkesmask. Silkestrådarna löses upp för att sedan bli spunna till trådar som sedan används för att skapa siden. Det behövs 24 kokonger för att få ihop en enda tråd. Det innebär att sidan anses idag vara ett av de lyxigare och finare materialen som finns.

Siden är även ett väldigt gammalt material. Det har sitt ursprung i Kina och började användas år 4000 f.Kr. och tillverkas fortfarande idag.

Med ett material som anses vara lite dyrare, varför bör du då välja sidenkläder? Det är ett väldigt skönt och mjukt tyg, speciellt för de varmaste månaderna. Siden andas även väldigt bra vilket minskar risken att du blir så svettig. Dock är det även ett typ som är ganska svårt att använda under en längre tid. Det är väldigt känsligt och det är viktigt att du följer alla skötselråd som finns. Eftersom det även finns olika typer av siden rekommenderas det att du alltid läser på lite om materialet om du vill bära sidenkläder.