deadwoodleather.se – Allt du vill veta om kläder

Plagg som bör finnas i garderoben

Att regelbundet köpa nya kläder kommer leda till att din plånbok bli väldigt lätt. Men det finns ett antal tips som kan minska kostnaden en aning. Skapar du en garderob med nyckelplagg kommer du inte behöva köpa så många plagg. Nyckelplaggen ska gå att kombinera med varandra samt med olika accessoarer vilket ger olika outfits. Men vilka plagg är viktigast att du har i din garderob?

En vit skjorta

Ett måste för de flesta är att ha en skjorta i sin garderob, gärna en vit. Den kan nämligen stylas på ett antal olika sätt, med kostymbyxor eller med jeansshorts. Det är även möjligt att välja en skjorta som är lite oversize vilket gör den möjlig att använda över badkläderna på stranden.

De bekväma jeansen

Ett annat plagg som är ett måste är jeans. Det är vanligt att folk köper flera olika modeller av jeans. Det behövs egentligen inte. Det allra viktigaste är att du köper jeansmodellen som du tycker bäst om, och den som passar din figur.

Snygga toppar

Toppar är det som de flesta anser är basen i sina garderober. Det finns oändligt många olika toppar som kan matchas på flera olika sätt. Det bästa är att välja toppar i svart, beige och vitt eftersom detta är enklast att matcha med andra klädesplagg. Precis som när du köper andra plagg är det viktigaste att toppen passar. Hur du vill matcha toppen är någonting du själv får bestämma vilket gör att du kan välja vilka färger som helst. Men vit, svart och beige är de färger som rekommenderas.

En fin tjocktröja

Eftersom Sverige är kallare än länder som t ex Spanien kan du behöva en del varmare klädesplagg för att få en komplett garderob. Därför rekommenderas det att du även investerar i en fin tjocktröja. Ullblandningar och kashmir är både hållbara, fina och väldigt värmande.

Klänning – den lilla svarta

Det sista som många, främst kvinnor, anser är ett måste för garderoben är ett par fina kjolar och klänningar. Med ”den lilla svarta” menas det en svart klänning som fungerar lika bra som festklänning och som vardagsklänning. Den ska vara enkel att styla med accessoarer samtidigt som den ska se bra ut ifall du tar på dig en mysig tjocktröja ovanpå.