deadwoodleather.se – Allt du vill veta om kläder

Investera i kläder som håller längre

De flesta av oss blir då och då sugna på att uppdatera vår garderob. Detta sker många gånger i samband med säsongskiften. Men det är inte alltid lätt att veta vilka kläder som är en bra investering och vilka som kanske är bäst att undvika. Ett tips är att du väljer märkeskläder, de har ofta bra kvalité vilket innebär att de kommer att hålla längre. Många märkeskläder har dessutom en väldigt bra passform, de slits inte ut lika enkelt som billigare alternativ ibland har en tendens att göra.

En nackdel med att välja märkeskläder är dock att de kan kosta lite mer. Om du inte har pengar till detta kanske det är bättre att välja billigare kläder. Men om du endast shoppar ordentligt ett par gånger varje år kan du lägga undan lite pengar varje månad fram tills dess.

Kan vara värt pengarna

Trots att många märkeskläder är rätt dyra när det kommer till inköpet måste du tänka på att du kommer antagligen använda plaggen flera gånger. På så sätt kan du räkna med att kostnaden per användning faktiskt är ganska låg. Speciellt om du jämför detta med en budgettopp som du kanske endast använt ett par gånger vilket innebär att priset för den toppen är ganska hög per användning. På grund av detta är det bra om du inte fokuserar helt på hur stor prislappen är när du ska shoppa. En sista sak som är bra att komma ihåg är att du kan få tillbaka en del av pengarna ifall du väljer att sälja dina märkeskläder när du tröttnat på dem.

Satsa på plagg med många användningsområden

När du bestämmer dig för att uppdatera din garderob kan det vara smart att du väljer ett färre antal klädesplagg. Dock bör du välja kläder av hög kvalitet samt plagg som du kan använda till flera olika outfits. På så sätt får du ut mer användning av ett plagg, istället för att köpa till exempel en tröja som endast passar med ett visst par byxor. Genom att välja plagg som är mer tidlösa kan du även använda kläderna även nästa år igen. Om du shoppar inför sommaren och köper en vit klänning, eller ett par snygga shorts i en neutral färg, kommer dessa fungera lika bra nästa sommar också.

Ett annat plagg som har flera användningsområden är en fin skjorta. Den kan du bära till shorts på sommaren och matcha den med ett par snygga byxor för en dag på kontoret. Väljer du en längre skjorta kan du använda den över baddräkten när du ska spendera en dag på stranden. Genom att tänka såhär när det kommer till klädesplagg, alltså försöka hitta flera användningsområden, kommer det i längden bli billigare att köpa högkvalitativa märkeskläder istället för flera billigare alternativ som lätt går sönder.